æblegløgg

Gløg en meget personlig ting så du er velkommen til at ændre på mængderne

Ingredienser:
1 1/2 lufiltreret (god- evt. hjemmepresset) æblejuice
1 1/2 lbillig æblejuice
1 1/2 tskhele nelliker
1 tskkardemommefrø
2kanelstænger
3 cmhel ingefær
1/4citron delt i skræl (i stykker ikke revet) og saft
1 1/2 dllys portvin
1- ... dl lys rom
mandelsplitter
(billige = meget tørre) abrikossplitter
Fremgangsmåde:
Den ufitrerede juice giver syre og dybde, den billige giver sødme.
Der kan evt. justeres med honning/citronsaft for syre og sødme.


krydderierne trækker i rommen, abrikoser og mandler udbløder i portvinen. 2-24 timer.
krydderierne tages op ad rommen og koges med æblejuice (evt i et tefilter) og koges med æblejuice
indtil man er tilfreds med kryddersmagen.


Juicen tages af kog og blandes med portvin, og fyld.
Smages evt til med citronsaft/honning.
og serveres...