Gløg en meget personlig ting så du er velkommen til at ændre på mængderne
1 1/2 l | ufiltreret (god- evt. hjemmepresset) æblejuice |
1 1/2 l | billig æblejuice |
1 1/2 tsk | hele nelliker |
1 tsk | kardemommefrø |
2 | kanelstænger |
3 cm | hel ingefær |
1/4 | citron delt i skræl (i stykker ikke revet) og saft |
1 1/2 dl | lys portvin |
1 | - ... dl lys rom |
| mandelsplitter |
| (billige = meget tørre) abrikossplitter |
Fremgangsmåde:
Den ufitrerede juice giver syre og dybde, den billige giver sødme.
Der kan evt. justeres med honning/citronsaft for syre og sødme.
krydderierne trækker i rommen, abrikoser og mandler udbløder i portvinen. 2-24 timer.
krydderierne tages op ad rommen og koges med æblejuice (evt i et tefilter) og koges med æblejuice
indtil man er tilfreds med kryddersmagen.
Juicen tages af kog og blandes med portvin, og fyld.
Smages evt til med citronsaft/honning.
og serveres...