Dette er en meget moorish vintertoddy... Men til de voksne smagsløg, her er både røg og bitterstoffer... Tænk æble, med bitter citrusskal/tonic, en smule røg fra åben ild og lakrids noter... Det kan betale sig at lave krydderwhiskey og ingefærshot i forvejen selvom der er en del arbejde i forhold til almindelig vintergløgg så er der her til 4-6 liter toddy, altså til 2 personer i lockdown i december... Alle mængder er vejledende...
| (evt.) 1/2 | kanelstang |
| 1 l | æblejuice koges op og smages til med ca: |
| 1 1/2 dl | tonicvand (ikke for billig og sød, det er de bitre noter vi er efter) |
| 1/2 | lime (saften altså) |
| 1-1 1/2 dl | ingefærshot |
| 4 tsk | krydderwhiskey |
| 1 dl | lage fra fyldet |
| rom, efter behov | |
| jamie oliver ginger beer/ingefær shot (kan forberedes i forvejen og holder fint på køl): | |
| 4 spsk | sukker |
| 140 g | skrubbet ingefær |
| 2-3 | øko citroner (og/eller tilsvarende lime) |
| krydderwhiskey: -trækker på ubestemt tid | |
| 1 stang | kanel |
| 1/4 tsk | hele/knuste kardemommefrø |
| 1/4 tsk | hele corianderfrø |
| 1/2 | stjerneanis |
| krællen af 1/2 lime (saften gemmes og bruges i toddyen) | |
| 1/2 dl | røget whiskey |
| 1/2 dl | lys portvin |
| fyld: -trækker 2-4 timer | |
| 1 1/2 dl | tørrede abrikoser i tern |
| 1 1/2 dl | grofthakkede mandler |
| 1/2 dl | lys portvin |
| 1/2 dl | rom |
| 1/4 dl | røget whiskey |