æbletoddy_for_voksne

Dette er en meget moorish vintertoddy... Men til de voksne smagsløg, her er både røg og bitterstoffer... Tænk æble, med bitter citrusskal/tonic, en smule røg fra åben ild og lakrids noter... Det kan betale sig at lave krydderwhiskey og ingefærshot i forvejen selvom der er en del arbejde i forhold til almindelig vintergløgg så er der her til 4-6 liter toddy, altså til 2 personer i lockdown i december... Alle mængder er vejledende...

Ingredienser:
(evt.) 1/2kanelstang
1 læblejuice koges op og smages til med ca:
1 1/2 dltonicvand (ikke for billig og sød, det er de bitre noter vi er efter)
1/2lime (saften altså)
1-1 1/2 dlingefærshot
4 tskkrydderwhiskey
1 dllage fra fyldet
rom, efter behov
jamie oliver ginger beer/ingefær shot (kan forberedes i forvejen og holder fint på køl):
4 spsksukker
140 gskrubbet ingefær
2-3øko citroner (og/eller tilsvarende lime)
krydderwhiskey: -trækker på ubestemt tid
1 stangkanel
1/4 tskhele/knuste kardemommefrø
1/4 tskhele corianderfrø
1/2stjerneanis
krællen af 1/2 lime (saften gemmes og bruges i toddyen)
1/2 dlrøget whiskey
1/2 dllys portvin
fyld: -trækker 2-4 timer
1 1/2 dltørrede abrikoser i tern
1 1/2 dlgrofthakkede mandler
1/2 dllys portvin
1/2 dlrom
1/4 dlrøget whiskey
Fremgangsmåde: jamie oliver ginger beer/ingefær shot
skrub ingefær godt og kog skrællen op sammen med sukker og vand der akkurat dækker
riv ingefær og citrusfrugterne og lad det trække i egen saft sammen med det kogte.
-si og gem i lufttæt beholder i køleskabet
eller: brug den i dark and stormy (rom coctail)
eller: bland med cava og rom
eller: bland med mynte og danskvand til ginger ale
eller: brug den i æbletoddy

krydderwhiskey
krydderierne trækker alkohol så længe som man orker

toddy
Juicen koges op med tonicvand, limesaft og evt kanelstang.
mixes med krydderwhiskey, ingefærshot og fyld og toppes op med rom efter behov.