Dette er en meget moorish vintertoddy... Men til de voksne smagsløg, her er både røg og bitterstoffer... Tænk æble, med bitter citrusskal/tonic, en smule røg fra åben ild og lakrids noter... Det kan betale sig at lave krydderwhiskey og ingefærshot i forvejen selvom der er en del arbejde i forhold til almindelig vintergløgg så er der her til 4-6 liter toddy, altså til 2 personer i lockdown i december... Alle mængder er vejledende...
(evt.) 1/2 | kanelstang |
1 l | æblejuice koges op og smages til med ca: |
1 1/2 dl | tonicvand (ikke for billig og sød, det er de bitre noter vi er efter) |
1/2 | lime (saften altså) |
1-1 1/2 dl | ingefærshot |
4 tsk | krydderwhiskey |
1 dl | lage fra fyldet |
rom, efter behov | |
jamie oliver ginger beer/ingefær shot (kan forberedes i forvejen og holder fint på køl): | |
4 spsk | sukker |
140 g | skrubbet ingefær |
2-3 | øko citroner (og/eller tilsvarende lime) |
krydderwhiskey: -trækker på ubestemt tid | |
1 stang | kanel |
1/4 tsk | hele/knuste kardemommefrø |
1/4 tsk | hele corianderfrø |
1/2 | stjerneanis |
krællen af 1/2 lime (saften gemmes og bruges i toddyen) | |
1/2 dl | røget whiskey |
1/2 dl | lys portvin |
fyld: -trækker 2-4 timer | |
1 1/2 dl | tørrede abrikoser i tern |
1 1/2 dl | grofthakkede mandler |
1/2 dl | lys portvin |
1/2 dl | rom |
1/4 dl | røget whiskey |