æggecurry al la mangalore

Stor succes også hos den mindste med krav om at retten bliver en fast del af menuen. Kræver dog en del forberedelse hvis man ikke har et opdateret indisk køkken.

Ingredienser:
masala pasta (kan forberedes i forvejen og holder fint på køl):
1 1/2 spskkorianderfrø
1/2 tskspidskommenfrø
1nip methi frø (5-6 stk)
1/2 tsksennepsfrø (også fint med nigella)
1-5tørrede chilier (alt efter chillismagsløg)
3-4 fedhvidløg
1stort (ca. 100 g) løg
1 tsktamarind-pasta
4 spskkokos (mel eller friskrevet)
1 1/2 spskolie
stødt gurkemeje
evt. 1-2 spskkokosmælk
curry:
1-2hårdkogte æg pr. person*, uden skal og med et snit på langs ned til blommen
1medium (ca. 70 g) finthakket løg
2(ca. 140 g) finthakket tomat
(evt. 1 stor kartoffel i tern)
ca. 175 gkokosmælk
2 spskolie
1(3-5 cm) kanelstang
1kvist curry leaf
1knivspids carom/ajwain frø
ca 6 dlvand
salt (1/2-2 tsk efter smag)
evt. pisket æg til legering hvis man vil have en tykkere sovs.
Fremgangsmåde:
marsala pasta:
Start med at riste methi og sennepsfrø på en tør pande i ca. 2 min.
tilføj koriander, spidskommen og chili og rist yderligere et par minutter.
Frøene tages af panden og knuses mens panden genbruges til flg.:
Løget sauteres i olien indtil det begynder at tage farve.
Tilføj hvidløg, grukemeje, revet kokos og rist yderligere 2-3 minutter.
Tilslut stødes krydderier, løgmasse, kokosmælk og tamarind til en glat pasta.


æggecurry:
Rist carom frøene i olien indtil de sprutter. Vend kardemomme stang og "curry leaf" rundt i gryden og tilsæt løget.
Lad løget sautere i 2-3 min og tilsæt marsala-pastaen.
Lad det stege ca. 5 min under konstant omrøring. Rør tomaterne i og lad det sautere i yderligere 3-4 min.
Her tilsættes evt. kartoffel tern og de "steger" med i yderligere. 4 min.

Tilsæt vand og bring curryen i kog og tilføj æggene. Lad det simre i knap 20 min. tilsæt kokosmælk de sidste 2 min.
nok til 4 personer hvis der er ris til.


(f.eks: 250 g brune ris, kogt med 6 dl vand og en terning kyllingeboullion).


*hvis du lider af æggekogningsproblemer virker flg fint for mig (str M/L): Bring nok vand i kog til at det kan dække æggene.
Når vandet koger lægges æggene heri og koger 7 min. tages af blusset og står yderligere 2 min.
lægges i koldt vand indtil de er kølet af.