Stor succes også hos den mindste med krav om at retten bliver en fast del af menuen. Kræver dog en del forberedelse hvis man ikke har et opdateret indisk køkken.
masala pasta (kan forberedes i forvejen og holder fint på køl): | |
1 1/2 spsk | korianderfrø |
1/2 tsk | spidskommenfrø |
1 | nip methi frø (5-6 stk) |
1/2 tsk | sennepsfrø (også fint med nigella) |
1-5 | tørrede chilier (alt efter chillismagsløg) |
3-4 fed | hvidløg |
1 | stort (ca. 100 g) løg |
1 tsk | tamarind-pasta |
4 spsk | kokos (mel eller friskrevet) |
1 1/2 spsk | olie |
stødt gurkemeje | |
evt. 1-2 spsk | kokosmælk |
curry: | |
1-2 | hårdkogte æg pr. person*, uden skal og med et snit på langs ned til blommen |
1 | medium (ca. 70 g) finthakket løg |
2 | (ca. 140 g) finthakket tomat |
(evt. 1 stor kartoffel i tern) | |
ca. 175 g | kokosmælk |
2 spsk | olie |
1 | (3-5 cm) kanelstang |
1 | kvist curry leaf |
1 | knivspids carom/ajwain frø |
ca 6 dl | vand |
salt (1/2-2 tsk efter smag) | |
evt. pisket æg til legering hvis man vil have en tykkere sovs. |