banan-soya muffins

Både lav i kulhydrater og glutenfri, og så smager de faktisk også godt!

Ingredienser:
300 gmosede bananer (ca. 4 små)
75 ga38 (1/2 dl)
115 gæg (ca. 2 str. L)
175 gblødt/smeltet smør
10 g vaniljerom/vanilje essens (1 tsk)
15 gbagepulver (3 tsk)
60 gsukker/sukrin (1 dl)
150 gsoyamel (3 1/2 dl)
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 180 ‎°C.
Mos bananerne sammen med vanilierom, a38 og æg. Pisk det smeltede smør i.
bland det tørre, dvs soyamel, bagepulver og sukker.
Pisk/rør det tørre med det våde indtil der ikke er flere melklumper
Smag IKKE på dejen.
Fyld i muffin forme og bag 7 min.
Sænk temperaturen til 160 ‎°C og bag yderligere ca 20 min.
Lad kagerne køle helt af inden servering.
Om opskriften og ingredienserne:
Soyamel fås i helsebutikker eller arabisk orienterede butikker. Både ristet og "rå" mel kan bruges i denne opskrift.
Ubagt soyamel kan smage bittert så smag ikke på dejen.

Om bage tid/temperatur: 180 ‎°C er bedst til at aktivere bagepulveret, men kagerne brænder på inden de når at bage gennem.
Derfor sænkes temperaturen til 160 ‎°C så snart kagerne er hævet godt op.

De nybagte muffins er lidt budding-agtige i konsistensen og sidder enormt godt fast i formene,
lad dem derfor køle helt af, så bliver de mere "hvedemels-agtige" i konsistensen og slipper formen meget lettere.

Erstatninger:
Brug det pulveriserede sødemiddel som falder dig mest naturligt.
Erstat bare a38 med et andet syrnet mælkeprodukt (f.eks kærnemælk). Syre hjælper bagerpulveret med at hæve.