Både lav i kulhydrater og glutenfri, og så smager de faktisk også godt!
300 g | mosede bananer (ca. 4 små) |
75 g | a38 (1/2 dl) |
115 g | æg (ca. 2 str. L) |
175 g | blødt/smeltet smør |
10 g | vaniljerom/vanilje essens (1 tsk) |
15 g | bagepulver (3 tsk) |
60 g | sukker/sukrin (1 dl) |
150 g | soyamel (3 1/2 dl) |
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 180 °C.
Mos bananerne sammen med vanilierom, a38 og æg. Pisk det smeltede smør i.
bland det tørre, dvs soyamel, bagepulver og sukker.
Pisk/rør det tørre med det våde indtil der ikke er flere melklumper
Smag IKKE på dejen.
Fyld i muffin forme og bag 7 min.
Sænk temperaturen til 160 °C og bag yderligere ca 20 min.
Lad kagerne køle helt af inden servering.
Om opskriften og ingredienserne:
Soyamel fås i helsebutikker eller arabisk orienterede butikker. Både ristet og "rå" mel kan bruges i denne opskrift.
Ubagt soyamel kan smage bittert så smag ikke på dejen.
Om bage tid/temperatur: 180 °C er bedst til at aktivere bagepulveret, men kagerne brænder på inden de når at bage gennem.
Derfor sænkes temperaturen til 160 °C så snart kagerne er hævet godt op.
De nybagte muffins er lidt budding-agtige i konsistensen og sidder enormt godt fast i formene,
lad dem derfor køle helt af, så bliver de mere "hvedemels-agtige" i konsistensen og slipper formen meget lettere.
Erstatninger:
Brug det pulveriserede sødemiddel som falder dig mest naturligt.
Erstat bare a38 med et andet syrnet mælkeprodukt (f.eks kærnemælk). Syre hjælper bagerpulveret med at hæve.