bo kho

BÒ KHO, vietnamesisk stuvning så englene synger (og diabetesvenlig hvis kartoflerne udelades). Huset dufter fantastisk, og vi bliver mætte og glade

Ingredienser:
750g-1 kgkød (svinekød/oksekød) i 2-3 cm tern
Marinade:
3 spskfishsauce
3 spskfrisk revet/hakket ingefær
1 1/2 tskpalmesukker eller brun farin
2 fedhakket hvidløg
1 1/2 tskfivespice
Stuvning:
400-600 g(ca 4 store) gulerødder i tern
400-600 ghvide rødder f.eks. kartofler/persillerod/pastinak ligeledes i tern (udelad kartoflerne hvis det skal være diabetikervenligt)
100 ghakkede løg
7 dlkokosvand dvs. den klare vædske fra kokosnødden (fås på karton i asiatiske butikker og har ca kulhydrater som flåede tomater)
3 spsktomatpure
1 tskfivespice
1 tskpeber
1 fedhvidløg
3 spskolie
3 stilkecitrongræs
2 helestjerneanis
tilbehør:
1 dlhakket Koriander og/eller thai basilikum til drys
Franske flutes er det traditionelle valg
1 dlShiritake nudler er det diabetesvenlige valg
Fremgangsmåde:
Bland marinaden, skær kødet i tern og lad det marinere (ca 30 min) mens resten forberedes.

Forbered grøntsager, hak løg, bland hvidløg, fivespice og peber.

Brug halvdelen af olien og brun kødet i en stor gryde, og stil det til side.

Dæmp varmen og klar løget i resten af olien mens man skraber de brændte/brune rester fra kødet med rundt, tilsæt totmatpure og steg ca 5 min.

Tilføj hvidløgsblanding, stjerneanis og citrongræs og steg indtil krydderierne begynder at dufte (ca 5 min)

Tilsæt kokosvand og kød og lad det simre indtil kødet er næsten mørt (1/2-1 time).

Tilføj rødderne og eventuelle shiitake nudler og kog endu 1/2 time.

Smag til med fishsauce og evt vand, drys med det grønne og server....
Om opskriften og ingredienserne:
Beregn 1 times forberedelse og 1-2 timers kogetid, til 4-6 personer.
Retten er selfølgelig ment med oksekød, men kan fint gå med gris...
Den korte kogetid er nok til det skært kød (koteletter) mens en sej okse tager noget længere.
Opskriften er fundet på: http://www.imnotthenanny.com/2015/10/vietnamese-beef-stew-bo-kho-recipe.html