BÒ KHO, vietnamesisk stuvning så englene synger (og diabetesvenlig hvis kartoflerne udelades). Huset dufter fantastisk, og vi bliver mætte og glade
| 750g-1 kg | kød (svinekød/oksekød) i 2-3 cm tern |
| Marinade: | |
| 3 spsk | fishsauce |
| 3 spsk | frisk revet/hakket ingefær |
| 1 1/2 tsk | palmesukker eller brun farin |
| 2 fed | hakket hvidløg |
| 1 1/2 tsk | fivespice |
| Stuvning: | |
| 400-600 g | (ca 4 store) gulerødder i tern |
| 400-600 g | hvide rødder f.eks. kartofler/persillerod/pastinak ligeledes i tern (udelad kartoflerne hvis det skal være diabetikervenligt) |
| 100 g | hakkede løg |
| 7 dl | kokosvand dvs. den klare vædske fra kokosnødden (fås på karton i asiatiske butikker og har ca kulhydrater som flåede tomater) |
| 3 spsk | tomatpure |
| 1 tsk | fivespice |
| 1 tsk | peber |
| 1 fed | hvidløg |
| 3 spsk | olie |
| 3 stilke | citrongræs |
| 2 hele | stjerneanis |
| tilbehør: | |
| 1 dl | hakket Koriander og/eller thai basilikum til drys |
| Franske flutes er det traditionelle valg | |
| 1 dl | Shiritake nudler er det diabetesvenlige valg |