børnevenlig tomatsuppe

Ingredienser:
suppe:
2store gulerødder
2fed hvidløg
2store løg
2kg friske tomater
2dåser tomater
1/2 lhønsekødssuppe
1 spskolie
Parmesanskorpe, klump på ca 2*2 cm (det skal være skorpe, osten koger ud og gør suppen slimet)
1 spskoregano
peber efter smag
for de voksne:
1chilli
tørrede tranebær
tilbehør:
suppehorn (små pasta dimser)
boullionterning
Fremgangsmåde:
De friske grøntsager vendes i olien og bages i ovnen ved 150‎°C indtil gulerødderne er møre (ca 20 min)
Suppeingredienserne (pånær tranebær) tilsættes og suppen koges igennem
Parmesanen fiskes op og suppen blendes,
derefter passeres den gennem en sigte (pulpen gemmes evt. til tomatsovs en anden dag).


Suppehorn koges i okseboullion, kommer op i en sigte og overhældes kort med koldt vand og drypper derefter af.

Suppen varmes (evt med tranebærerne) og smages til med oregano og peber og evt lidt af suppehornsvandet.

Ved bordet (med børn) øser man selv sine suppehorn op i skålen, Velbekomme