char siu bao -dampede boller med svinekød

Tager nok en dags tid at lave til gengæld fryses de blot ned efter tilberedning, optøs i plasticpose og dampes igen når man vil ha sig en (eller lægger den under en omvendt skål i microen).

Ingredienser:
Kødfyld:
2 spskolie
1finthakket skalotteløg
1finthakket fed hvidløg
250 gstegt svinekød skåret i små tern (evt hakket, allerbedst en rest fra grillen)
2 spsksoyasauce
2 spskøsterssauce
1 spsksukker (gerne palmesukker)
1 spskmaizena opløst i 2 spsk vand eller boullion
boller:
50 ggær
2 1/2 dllunkent vand
9-10 dlhvedemel
1 1/4 dlkogende vand
3/4 dlsukker
2 spskolie
2 spsksesamolie
bagepapir
Fremgangsmåde:
Fordej:
Bland gær i lunkent vand og mix 2 1/2 dl mel i. lad hæve lunt og tildækket i 1 time.
Dej:
Opløs sukker i kogende vand, tilsæt olie, afkøles indtil lunkent.
Bland fordej med sukkervand og resten af melet og ælt glat.
hæver lunt ca. 2 timer til størrelsen er fordoblet.

Lav kødsauce mens bolledejen hæver:
wok olie, løg og hvidløg ca 30 sek tilsæt grisen og wok videre i ca 1 min.
tilsæt soya, østerssauce og sukker og overhæld med jævningen, wok videre indtil grisen er glaseret.
stilles til afkøling.

Boller:
Dejen æltes let 2 min og deles i 24 portioner.
Hver bolle rulles til en cirkel ca 7.5 cm i diameter, pensl let med sesamolie, læg 2 skefulde fyld på midten og saml bollen ved først at mase folder rund ti kanten og derefter samle folderne ved at vride dem rundt.
Sæt bollen på et 5*5 cm bagepapir og lad hæve lunt og tildækket ca 1 time.

Dampes (mens de sidder på bagepapiret) over kogende vand ca 10 min.

Nødanordning: Tag en randform, stil den omvendt i en stor gryde, fyld vand op halvejs af formen, bring i kog og placerer bollerne (stadig med bagepapiret) derpå.