charlies gulerodskage

Kom til os via årstidernes ugebrev uge 37, 2010, men er i virkeligheden en "river cottage" opskrift. Den smager under alle omstændigheder hammer godt og bliver bare bedre hvis den står et par dage i køleskab.

Ingredienser:
Gulerodskage:
3 dlmajs- eller rapsolie
175 gmuscavadosukker
175 gsukker
4æg
400 gfintrevne gulerødder
375 ghvedemel (evt 1/2 spelt)
2-2 1/2 tskbagepulver
3 spskstødt kanel
1 tskstødt kardemomme
evt. 150 gvalnødder
Iceing:
150 gblødt smør
150 gflødeost
200 gflormelis
1(økologisk) citron delt i saft og revet skal
Fremgangsmåde: Gulerodskage:
Bland de tørre ingredienser og stil til side.
Pisk olie og sukker godt sammen.
Tilsæt 1 æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg.
Vend de revne gulerødder i og sigt derefter de tørre ingredienser i og vend grundigt sammen ad et par omgange.

Bages i en smurt og melet springform ved 175‎°C i ca. 1 time!
Kagen skal være bagt helt igennem ellers synker den sammen når den tages ud.
Lad den køle af, og lav icingen.

icing:
Sørg for at alle ingredienser har stuetemperatur og pisk grundigt sammen (evt. med elpisker).

Den her kage har klaret et ovnsvigt på 1 time (jeg estimerer at termostaten låste på ca 80 grader) og derefter bagning i 40 min på 200‎°C og blev stadig god og gennembagt og hævede fint,
selvom jeg var nød til at skære top og hjørner af da de blev svedne.