Kom til os via årstidernes ugebrev uge 37, 2010, men er i virkeligheden en "river cottage" opskrift.
Den smager under alle omstændigheder hammer godt og bliver bare bedre hvis den står et par dage i køleskab.
|
| 3 dl | majs- eller rapsolie |
| 175 g | muscavadosukker |
| 175 g | sukker |
| 4 | æg |
| 400 g | fintrevne gulerødder |
| 375 g | hvedemel (evt 1/2 spelt) |
| 2-2 1/2 tsk | bagepulver |
| 3 spsk | stødt kanel |
| 1 tsk | stødt kardemomme |
| evt. 150 g | valnødder |
|
| 150 g | blødt smør |
| 150 g | flødeost |
| 200 g | flormelis |
| 1 | (økologisk) citron delt i saft og revet skal |
Fremgangsmåde:
Gulerodskage:
Bland de tørre ingredienser og stil til side.
Pisk olie og sukker godt sammen.
Tilsæt 1 æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg.
Vend de revne gulerødder i og sigt derefter de tørre ingredienser i og vend grundigt sammen ad et par omgange.
Bages i en smurt og melet springform ved 175°C i ca. 1 time!
Kagen skal være bagt helt igennem ellers synker den sammen når den tages ud.
Lad den køle af, og lav icingen.
icing:
Sørg for at alle ingredienser har stuetemperatur og pisk grundigt sammen (evt. med elpisker).
Den her kage har klaret et ovnsvigt på 1 time (jeg estimerer at termostaten låste på ca 80 grader) og derefter bagning i 40 min på 200°C og blev stadig god og gennembagt og hævede fint,
selvom jeg var nød til at skære top og hjørner af da de blev svedne.