cookies til pil

Kager-der-smager men ikke smadrer dit blodsukker. Denne opskrift er båret af at vi har friske krydderurter i haven, men kan også erstattes af sødemiddel efter smag.

Ingredienser:
100 gsalte cashewnødder
30 gsolsikkekærner
90 golie (raps eller solsikke går fint her)
3topskud og alle de blomster du kan nippe fra en Aztec sweet
1topskud af stevia
20 gsukker (for at få den "runde" sukkersmag i munden)
50ghavregryn
50grugflager
50gfuldkornsdurum (kun 63kh pr. 100g og så kan man bruge det til pasta :-)
30 gkokosmel
1 tskvaniljerom (eller vaniljeessens)
1 1/2 tskbagepulver
3æg
2 stykker bagepapir.
Fyld:
60 gpecan nødder
1nellie dellie chokoladestang.
begge dele groft hakket.
Fremgangsmåde:
Under min søgen er jeg stødt på planten "Aztker sød (phyla dulchis)" som nu står i vores krydderurtebed ved siden af sommerens stevia.
I stedet for stevias lakridsagtige eftersmag har den mildere med en mynteagtig eftersmag. (I Århus kan man skaffe sig planten på Ingerslevs Boulevard-marked.)

Cashewnødderne børstes let for salt og blendes 5 min med solsikkekærner og urterne.
hvis du ikke gider blende nødder så kan man også købe forskellig nøddesmør i helsekostbutikker rundt omkring.

Havregryn, rugflager, sukker og æg blendes ca 30 sek. indtil grynene er slået i stykker.
bagepulver blandes med mel og alt røres godt sammen.

Dejen sættes i klumper på et stykke bagepapir, men da æggedej ikke "smelter" på samme måde som "sukker-og-smør" dej, lægger man endu et stykke bagepapir over og presser kagerne flade til de er lidt under 1/2 cm.
Kagerne bages ved 175 ‎°C ca. 12 min eller indtil de begynder at blive lysebrune i kanten.

Disse Cookies plejer at ende på 20-24kh pr 100g, men pas på man bliver mæt af dem!