Kager-der-smager men ikke smadrer dit blodsukker.
Denne opskrift er båret af at vi har friske krydderurter i haven, men kan også erstattes af sødemiddel efter smag.
100 g | salte cashewnødder |
30 g | solsikkekærner |
90 g | olie (raps eller solsikke går fint her) |
3 | topskud og alle de blomster du kan nippe fra en Aztec sweet |
1 | topskud af stevia |
20 g | sukker (for at få den "runde" sukkersmag i munden) |
50g | havregryn |
50g | rugflager |
50g | fuldkornsdurum (kun 63kh pr. 100g og så kan man bruge det til pasta :-) |
30 g | kokosmel |
1 tsk | vaniljerom (eller vaniljeessens) |
1 1/2 tsk | bagepulver |
3 | æg |
| 2 stykker bagepapir. |
|
60 g | pecan nødder |
1 | nellie dellie chokoladestang. |
| begge dele groft hakket. |
Fremgangsmåde:
Under min søgen er jeg stødt på planten "Aztker sød (phyla dulchis)" som nu står i vores krydderurtebed ved siden af sommerens stevia.
I stedet for stevias lakridsagtige eftersmag har den mildere med en mynteagtig eftersmag. (I Århus kan man skaffe sig planten på Ingerslevs Boulevard-marked.)
Cashewnødderne børstes let for salt og blendes 5 min med solsikkekærner og urterne.
hvis du ikke gider blende nødder så kan man også købe forskellig nøddesmør i helsekostbutikker rundt omkring.
Havregryn, rugflager, sukker og æg blendes ca 30 sek. indtil grynene er slået i stykker.
bagepulver blandes med mel og alt røres godt sammen.
Dejen sættes i klumper på et stykke bagepapir, men da æggedej ikke "smelter" på samme måde som "sukker-og-smør" dej, lægger man endu et stykke bagepapir over og presser kagerne flade til de er lidt under 1/2 cm.
Kagerne bages ved 175 °C ca. 12 min eller indtil de begynder at blive lysebrune i kanten.
Disse Cookies plejer at ende på 20-24kh pr 100g, men pas på man bliver mæt af dem!