den bedsteste, nemmeste og hurtigste kødsovs

Det er ikke løgn, det her er hvordan tøm køleskabet bliver til kødsovs og der bliver tid til at gøre rent og ungerne ælsker det.

Ingredienser:
forslag til grøntsager i ovn:
500 gsvampe
2mellemstore løg
1porre, med så meget grønt man gider
3gulerødder
1pastinak
1/2rød peber
1/2frisk chili
2-4fed hvidløg
2-4 spskolie
1 tskcayennepeber
1/2 tskpeber (helst i korn eller groftkværnet)
1/2 tskkoriander (helst korn eller groftkværnet)
2 tsksalt
Yderligere kødsovs:
3dåser dåsetomater (kan erstattes af friske tomater som kommer med i ovnen)
1lille ds. koncentreret tomatpure
500 ghakket oksekød (ikke for magert)
en sjat rødvin (op til 2 glas hvis du har) og eller 1/2 dl balsamico eddike
1-2boullionterninger.
Fremgangsmåde:
Tøm køleskabet/grøntkassen for halvdøde grøntsags rester.
Rens og del i grove stykker som kan gå til en foodprocessor eller stavblender.
Grøntsagerne vendes i en bradepande med olie og krydderier og sættes i ovnen så længe du har tid.
eg. alt fra 200‎°C i 25 min til 150°C i 50 min. Rør rundt af og til. (eller så længe som det tager at riste kødet og koge pastaen)

Svits kødet i en gryde, og stil til side.
Hæld rødvin, boillion og dåsetomater op i gryden og bland ovngrøntsagerne i.
Kog op, og vent til alle grøntsagerne er helt møre.
Blend grøntsagssovsen og varm kødet igennem i sovsen.