Lørdags pizza hos os består af pesto-kartofler-bacon-ost, men det her er low-carb versionen og den bedste low-carb pizza jeg kender.
Opskriften er til 1 bageplade.
|
300 g | tørredekikærter, lægges i blød aftenen før |
1 tsk | salt |
1/4-1/2 tsk | frisk kværnet peber |
1 tsk | citronskræl |
8 spsk | kikærtemel |
3 | æg, str m-l |
| olie+bagepapir |
|
200 g | bacon i skiver |
4 spsk | pesto |
revet | ost efter smag og behov. |
Fremgangsmåde:
De udblødte kikærter blendes med æg og kryddderier. Rør kikærtemelet i (hvis du har brugt kikærter på dåse skal der ekstra kikærtemel i indtil konsistensen mindst er som tyk havregrød).
Varm ovnen til 170 °C, pensel 2 stykker bagepapir med en god olie og pres dejen ud imellem dem indtil den er ca 4-5 mm tyk.
Bag dejen mellem de to stykker papir ca 10 min, træk det øverste stykke bagepapir forsigt af og bag yderligere 15 minutter indtil kanterne begynder at tørre. Tag bunden ud og forbered fyldet.
Skru ovnen op på 200 °C, smør bunden med pesto, fordel bacon og ost og bag indtil osten er gylden.