Falafler, af ikke-kogte kikærter
2 håndfulde | frisk, hakket koriander |
300 g | tørrede kikærter |
2 fed | hvidløg |
2 | løg |
3 tsk | spidskommen |
1 tsk | salt |
3-4 spsk | kikærtemel |
1/2-1 | frisk hakket chili (eller 1/2 tsk tørret) |
| saften af 1 lime (kan erstattes af citron). |
1/2-1 l | olie |
3 | æg str m-l |
Fremgangsmåde:
Læg kikærterne i blød 12-24 timer (koges ikke).
Kværn dem sammen med løg på foodprocessor eller kør det gennem køkkenmaskinens fine råkostjern.
Blend æg, limesaft, krydderier og urter.
Mix/blend med kikærterne og ælt til slut grundigt sammen med kikærtemelet.
Varm olien op i en gryde.
Form dejen til falafler med en ske og frituresteg dem så de får farve på alle sider.
Hvis de ikke når at blive gennemstegt (kikærte nibs'ne i midten er lysegule) så læg dem i ovnen på 150 °C ca 10 min.