falafler

Falafler, af ikke-kogte kikærter

Ingredienser:
2 håndfuldefrisk, hakket koriander
300 gtørrede kikærter
2 fedhvidløg
2løg
3 tskspidskommen
1 tsksalt
3-4 spskkikærtemel
1/2-1frisk hakket chili (eller 1/2 tsk tørret)
saften af 1 lime (kan erstattes af citron).
1/2-1 lolie
3æg str m-l
Fremgangsmåde:
Læg kikærterne i blød 12-24 timer (koges ikke).
Kværn dem sammen med løg på foodprocessor eller kør det gennem køkkenmaskinens fine råkostjern.

Blend æg, limesaft, krydderier og urter.
Mix/blend med kikærterne og ælt til slut grundigt sammen med kikærtemelet.
Varm olien op i en gryde.
Form dejen til falafler med en ske og frituresteg dem så de får farve på alle sider.
Hvis de ikke når at blive gennemstegt (kikærte nibs'ne i midten er lysegule) så læg dem i ovnen på 150 ‎°C ca 10 min.