forårstærte med jordskogger, æble og brændenælde

Ingredienser:
bund:
250 ghvedemel eller rugmel
125 gsmør
1/2 tskfint salt
1/2 dlvand
fyld:
300-400 gjordskogger
2æbler
100 gfintsnittet porre
2-3 lfriske brændenældeblade og topskud (ca. 1 - 1 1/2 dl i dampet og hakket tilstand)
æggemasse:
3 dlfløde
2 tsktimian
1 spskrevet parmesan
2æg
salt, peber
Fremgangsmåde:
Mel og salt mixes og smørret smuldres i. dejen samles hurtigt med vandet.
Dejen rulles ud til ønsket størrelse og form mellem to stykker bagepapir og løgges på køl, gerne til næste dag.

Møf forsigtigt bunden ned i formen, men lad endelig begge stykker bagepapir sidde.
Forbag bunden på 200‎°C i 20 min.

Imens forberedes æbler, porre og jordskogger: renses og snittes fint i skiver

De friske nælder skylles over først med koldt vand og så med kogende vand i en stor skål indltil de falder sammen og der ikke kan røres mere jord ud i vandet.
nælderne hakkes fint og blandes med grøntsagerne i æggemassen.

Fyldet fordeles på den forbagte bund og bages ved 190°C i 25-30 min.