Kaldet forfå fordi vi altid savner dem når de er spist op uanset hvormange jeg laver.
1 1/2 | - 2 dl kokosmel (ca. 1 kokosnød) |
2 dl | finvalset havregryn |
1/2 dl | sesamfrø |
1/4 tsk | kardemomme |
| /4 tsk f int knust salt |
150 g | smør |
1 1/2 dl | sukker |
| evt. 1 spsk æggeblommme |
Fremgangsmåde:
Tør kokosmel (og evt havregrynet) godt uden at det tager farve.
Det tørre blandes sammen, smørret smeltes (i microovn) og blandes godt i.
Massen bredes ud mellem 2 stykker bagepapirog trykkes sammen til mellem 1/2-3/4 cm. tykkelse,
træk det øverste bagepapir af
og bag ved 200°C 10-15 min. indtil massen bobler og bliver lysebrun.
Tages hurtigt ud og trækkes af pladen (stadig på bagepapiret), ridses i firkanter med et pizzahjul (eller kniv) smurt med lidt olie og køler af.
NB. Da der er ret kort fra lysebrun til brændt er det vigtigt at holde øje med kagerne og tage dem hurtigt af pladen da de ellers kan efterbage og brænde på.
Kagerne spises samme dag eller lægges i lufttæt beholder.
Om opskriften og ingredienserne:
Det er en god ide at tørre/riste det hjemmelavede kokosmel lidt mens kagerne forberedes da det kan være ret fugtigt.
Det samme kan siges om havregrynene. Erfaringen har vist at havregryn ikke blot er havregryn men indeholder forskellig mængde vand.
Færdiglavet kokosmel indeholder mere kokosfedt end jeg synes smager godt.
Kagernes konsistens går fra det smuldrende til det seje og den perfekte karamellisering afhænger af blandingsforholdet mellem tørt/fedt/sukker og hvordan ens ovn opfører sig.