Essensen af løgsuppe er billige ingredienser, smagen afhænger af den kærlighed der ofres på at stege løgene
ca. 1 kg | løg |
1 spsk | smør |
1 spsk | olie |
1 l | hønsefond |
2 skiver | tørt eller ristet "lyst" brød pr. person/portion |
2 fed | hvidløg |
100-200 g | reven mild men fed ost. Slankeost smelter ikke, men bliver til gummi og danner et massivt låg |
1 glas | hvidvin |
| kvist frisk timian |
Fremgangsmåde:
3-4 personer (en portionsanretning gør de fleste mætte)
Løgene pilles og skæres i tynde skiver, 1 fed hvidløg hakkes.
Smør og olie brunes af og løg, hvidløg og timian sauteres over svag/middel varme læænge indtil de karamelliserer (minimum 20 min.)
Hønsesuppe tilsættes og smages til med salt og peber.
Imens ristes/tørres brødskiverne til de er sprøde og osten rives.
Suppen øses op i store portionsskåle (det er godt at have ca 2 cm til kanten) og lukkes så vidt muligt af et "brødlåg" og der drysses med riiigeligt reven ost.
Skålene sættes under en varm grill indtil osten smelter og bobler op. Serveres straks.