Den gode snack til ca. 6 voksne (fundet på nu hedengangne www.spanishfood.about.com), afprøvet første gang nytårsaften 2011.
1 kg | rensede tigerrejer |
8 fed | fint skåret hvidløg |
2 tsk | sød paprika |
1/2 tsk | finthakket frisk chili |
1 1/4-1 1/2 dl | tør sherry (kan evt. erstattes af mjød) |
1 1/4 dl | jomfru olivenolie |
1 god håndfuld | finthakket persille |
2 | citroner str lille/mellem, delt i skal og saft. |
| salt og peber |
| brød til at dyppe med |
Fremgangsmåde:
Afskal rejerne.
Varm olien op til middelvarme, tilsæt hvidløg og chilli og lad det simre i ca. 1 min. (nb. hvidløgene må ikke blive brune).
Sæt fuldt blus på og tilføj resten pånær persille og citronsaft.
Når alle rejerne har skiftet farve og er kogt igennem (ca. 3 minutters tid), tages panden af blusset.
Persillen vendes i og der smages til med et par vrid peber, citronsaft og en smule salt.
Serveres straks med brød til.