gambas al aijllo

Den gode snack til ca. 6 voksne (fundet på nu hedengangne www.spanishfood.about.com), afprøvet første gang nytårsaften 2011.

Ingredienser:
1 kgrensede tigerrejer
8 fedfint skåret hvidløg
2 tsksød paprika
1/2 tskfinthakket frisk chili
1 1/4-1 1/2 dl tør sherry (kan evt. erstattes af mjød)
1 1/4 dljomfru olivenolie
1 god håndfuldfinthakket persille
2citroner str lille/mellem, delt i skal og saft.
salt og peber
brød til at dyppe med
Fremgangsmåde:
Afskal rejerne.
Varm olien op til middelvarme, tilsæt hvidløg og chilli og lad det simre i ca. 1 min. (nb. hvidløgene må ikke blive brune).
Sæt fuldt blus på og tilføj resten pånær persille og citronsaft.
Når alle rejerne har skiftet farve og er kogt igennem (ca. 3 minutters tid), tages panden af blusset.
Persillen vendes i og der smages til med et par vrid peber, citronsaft og en smule salt.
Serveres straks med brød til.