Et hit på alle juleborde, eller så snart der er frisk grønkål at få.
200 g | rå grønkål |
100 g | mandler |
| 1/2-2 madæbler |
|
| saften af 1 appelsin + evt. citronsaft |
1 spsk | honning |
1 spsk | æbleeddike |
Fremgangsmåde:
Grønkål hakkes fint (nemmest med foodprocessor eller at andet køkkendyr), mandlerne smuttes og hakkes groft.
Dressingen afhænger af hvilke æbler man har valgt til salaten - søde æbler + søde appelsiner er næsten for meget til en grov grønkål.
Da vores belle boskop har fået årets første frost og derfor ikke har skyggen af syre, foretrækker jeg at blande dressingen af 2/3 appelsin + 1/3 citronsaft.
under alle omstændigheder mixes saften med æbleeddike og honning til honningen er opløst.
Blandes derefter med den hakkede grønkål og mandlerne som så godt kan stå et par timer og "koge".
Æblerne skæres fint (1-1 1/2 cm julienne stave) og mixes med salaten som nu er klar til servering.
Pga citussaften holder æblerne sig forbløffende fint.