hasselager crumble

Crumble er jo en kage til næsten al slags fyld. Vores have og maver dikterer enten rabarber, hindbær eller æbler

Ingredienser:
æble-hindbær fyld:
500 gæbler i både
100 ghindbær
1/4 dlsukker
eller rabarber fyld:
500 grabarber
1 dlsukker
1 nipnon-oxal efter behov, i slutningen af sæson er det ikkke nødvendigt
crumble:
1 1/2 dlhvedemel
1 1/2 dlhavregryn
1 1/2 dlsukker
1/2 tskkardemomme
1 nipfint salt
100 gsmør
Fremgangsmåde:
Note om rabarberfyld: Rabarberne vendes med evt. med 1/4 tsk non-oxal og rystes derefter med sukker. bages 15-20 min ved 180 ‎°C.
Non-oxal er det kemikalie som gør at rabarberne ikke "ætser" tandemalien, men for meget non-oxal kan fremhæve den øvrigt saltsmag er det en god ide at være forsigtig her.


Våde ingredienser rystes sammen og fordeles i formen.

Tørre ingredienser mixes godt, smørret blødgøres og røres i.
Crumblen fordeles løst over fyldet og bages min ved 180 ‎°C, eller indtil den er brun ovenpå og fyldet bobler som sirup.