Crumble er jo en kage til næsten al slags fyld. Vores have og maver dikterer enten rabarber, hindbær eller æbler
|
500 g | æbler i både |
100 g | hindbær |
1/4 dl | sukker |
|
500 g | rabarber |
1 dl | sukker |
1 nip | non-oxal efter behov, i slutningen af sæson er det ikkke nødvendigt |
|
1 1/2 dl | hvedemel |
1 1/2 dl | havregryn |
1 1/2 dl | sukker |
1/2 tsk | kardemomme |
1 nip | fint salt |
100 g | smør |
Fremgangsmåde:
Note om rabarberfyld: Rabarberne vendes med evt. med 1/4 tsk non-oxal og rystes derefter med sukker. bages 15-20 min ved 180 °C.
Non-oxal er det kemikalie som gør at rabarberne ikke "ætser" tandemalien, men for meget non-oxal kan fremhæve den øvrigt saltsmag er det en god ide at være forsigtig her.
Våde ingredienser rystes sammen og fordeles i formen.
Tørre ingredienser mixes godt, smørret blødgøres og røres i.
Crumblen fordeles løst over fyldet og bages min ved 180 °C, eller indtil den er brun ovenpå og fyldet bobler som sirup.