hestons citrontærte

Heston blumethals ufejlbarlige citrontærte

Ingredienser:
Bund:
300 ghvedemel
120 gflorsukker
2store æggeblommer
1/2vaniljestang
1/2 spskrevet citronskræl
citroncreme:
5citroner, revet skræl og saft (1 citron giver ca 40 ml saft)
3 dldouble cream
90 g florsukker
9store æg (55-60 g)
Redskaber:
2 stksmurt bagepapir
1 storfrysepose
25-28 cmspringform
stegetermometer
Fremgangsmåde:
Bund: alt røres sammen og lægges på køl. Rulles ud til ca 2 mm tykkelse. læg den i formen og køl i ca 10 min.
Blindbages 180 ‎°C i ca 30 min og derefter 10 min uden dække.
køl ovnen ned to 120 ‎°C.

Citroncreme: varm ingredienserne op over vandbad til 62 ‎°C og si saucen.
Hældes i tærten og bages indtil saucen når 70 ‎°C.