hjemmelavet pizzabund med nem topping
|
500 g | hvedemel |
2 spsk | olie |
1 tsk | fint salt |
25 g | gær |
1 spsk | sirup (eller andet sødt) |
|
| dåse flåede tomater |
100 g | koncentreret tomatpuré |
1-2 tsk | oregano |
2 spsk | løg i grove stykker |
1 fed | hvidløg |
|
4-5 spsk | revet parmesan. |
2 | mozzarella oste |
| coctailpølser |
| champinoner i skiver |
| løg i tynde skiver |
| baconstrimler/tørret skinke |
| friske basilikum blade. |
Fremgangsmåde:
Dejen æltes og stilles til hævning 1/2-1 time.
Samtidigt drænes de flåede tomater, f.eks i et kaffefilter.
Løg og hvidløg "koges" i microen (under låg) på fuldt drøn i knap 2 minutter.
De drænede tomater blendes med resten af ingredienserne og saucen er klar.
Når dejen er hævet til 2-3 gange oprindelig størrelse, tændes ovnen på fuld hammer og stilles så vidt muligt på bundvarme! ellers kan man bruge pizzasten eller bunden af en smedejernspande.
Når ovnen er på fuld varme er der lige straks aftensmad:
Dejen slås ned og deles i 1 knytnæve store klumper. Rul en klump ud mellem to stykker bagepapir, løft det ene af og sprøjt lidt olie på, læg det derefter tilbage og lad dejen bage på dette bagepapir.
1-2 spsk pizzasauce spredes over bunden, der drysses med 1 spsk parmesan.
Valgfri topping spredes over, og der afsluttes med 1/2 mozzarella i små bidder.
Pizzaen bages på plade i bunden af ovnen (hvis altså i har mulighed for bundvarme), mens den næste forberedes.