italiensk rullesteg med kalkunbryst

Det er ikke kun amerikanere som kan stege kalkun, krydderblandingen er ret god

Ingredienser:
1.2 kgkalkunbryst (uden ben)
8 dl kylllingesuppe (eller -fond)
olivenolie, salt og peber efter smag
kødsnor
Rub:
3 fedhvidløg
1/2 spskrosmarin
1/2 spskpeber
1 tsksalvie
1 tsksalt
1/2 tskfennikelfrø
1/2 tsktimian
1/2 tskchilli
Fremgangsmåde:
Åben kalkunbrystet (som en bog, med evt skind nedad) og bank det let så det ca er lige tykt over det hele og danner et rektangel.
drys let med salt og peber og rul sammen til en roulade, snør sammen med kødsnoren og lad det hvile i køleskabet op til 4 timer.
(hvis der er skind på og det skal blive ekstra sprødt så rul stegen i osteklæde mens det hviler så skindet kan tørre let ud)


Lad kødet hvile ca 30 min ved stuetemperatur og blend eller stød krydderierne i morter.

Gnid kødet med olivenolie, og klap krydderblandingen på.

Brun kødet ved middel-høj varme i en stegegryde (3-4 min par side), varm ovnen op til 175‎°C.

Vend kødet med mest muligt skind opad og steg videre i ovnen i ca. 45 min (afhængig af tykkelsen på rullestegen)

Tag rullestegen ud og lad den hvile dækket i ca. 15-20 min.

Kog gryden af med kyllingesuppen og evt. saft fra stegen og kog ind til en sauce.

Serveres i skiver med saucen over.