kikærtesuppe med kokosmælk

indisk inspireret "comfort"suppe til ca 4 persone

Ingredienser:
Kille Enna inspirerede kikærter
1kop tørrede kikærter udblødt 6-12 timer
1laurbærblad
2 tsksukker
1terning kyllingeboullion
kog ærterne i rigeligt frisk vand med krydderierne i 1- 1 1/2 time. Holder sig fint på køl.
alternativt = 1 dåse kikærter
Suppen:
4kyllingeoverlår
5-7 dlhønsekødssuppe
3-4gulerødder
150 g(to gode damehåndfulde) hvidkål
1/2-1dåse kokosmælk
1 spskgurkemeje
2 cmskrællet frisk ingefær
50 gbacon, ristet sprødt.
saften af ca 1/2 lime
1/3stor grøn peber i fine tern
salt, peber og olie
1 spsk<-garam masala>garam_masala.html
Fremgangsmåde:
Gnid kyllingestykkerne med olie, salt og peber og steg kyllingen i ovnen, med et snapseglas vand ved 200‎°C i ca 1/2 time.
20 minutter med skindsiden ned og sølvpapir over, 15-20 min med skindet opad og uden sølvpapir.

Imens laves suppen og marsalaen:
kog suppen op med ca 1/3 af kikærterne, 1/2 af hvidkålen, ingefær, bacon og gulerødder.
Når kålen er mør tilsættes 1/2 dåse kokosmælk og suppen blendes jævn.

Resten af hvidkålen strimles fint og koges mør i den blendede suppe sammen med resten af kikærterne.
Tilslut tilsættes den grønne peber og der smages til med kokosmælk, salt og limesaft.

Når kyllingen er mør strimles kødet ned i suppen sammen med evt stegesnask.
Det sprøde skind skæres fint og bruges til drys (eller spises af ungerne med fingrene ude i køkkenet).