indisk inspireret "comfort"suppe til ca 4 persone
|
1 | kop tørrede kikærter udblødt 6-12 timer |
1 | laurbærblad |
2 tsk | sukker |
1 | terning kyllingeboullion |
| kog ærterne i rigeligt frisk vand med krydderierne i 1- 1 1/2 time. Holder sig fint på køl. |
|
|
4 | kyllingeoverlår |
5-7 dl | hønsekødssuppe |
3-4 | gulerødder |
150 g | (to gode damehåndfulde) hvidkål |
1/2-1 | dåse kokosmælk |
1 spsk | gurkemeje |
2 cm | skrællet frisk ingefær |
50 g | bacon, ristet sprødt. |
| saften af ca 1/2 lime |
1/3 | stor grøn peber i fine tern |
| salt, peber og olie |
1 spsk | <-garam masala>garam_masala.html |
Fremgangsmåde:
Gnid kyllingestykkerne med olie, salt og peber og steg kyllingen i ovnen, med et snapseglas vand ved 200°C i ca 1/2 time.
20 minutter med skindsiden ned og sølvpapir over, 15-20 min med skindet opad og uden sølvpapir.
Imens laves suppen og marsalaen:
kog suppen op med ca 1/3 af kikærterne, 1/2 af hvidkålen, ingefær, bacon og gulerødder.
Når kålen er mør tilsættes 1/2 dåse kokosmælk og suppen blendes jævn.
Resten af hvidkålen strimles fint og koges mør i den blendede suppe sammen med resten af kikærterne.
Tilslut tilsættes den grønne peber og der smages til med kokosmælk, salt og limesaft.
Når kyllingen er mør strimles kødet ned i suppen sammen med evt stegesnask.
Det sprøde skind skæres fint og bruges til drys (eller spises af ungerne med fingrene ude i køkkenet).