Den hjemmelavede version gør hverdagsmad til festmad. Og så nyder ungerne at smadre nødderne
|
2 | kokosnødder (da det er sandsynligt at den ene alligevel må kasseres). Køb nødder med masser af skvulp. |
Fremgangsmåde:
Gennembor to af øjenpletterne (det ene er kun dækket af en tynd hinde og nemt at gøre hul på).
Tjeck at kokossaften er sød og uden "sæbe"smag.
Tap kokos"vandet" gennem hullerne til senere brug.
Åbn kokosnødden og tag kødet ud.
Hvis kødet smager det mindste sæbeagtigt er det uegnet til madlavning.
Ellers kasseres blot evt. mørke pletter og kødet omkring dem.
Hvis det skal være perfekt og alle sæbepletter skal væk, skrælles den brune skræl bort med en skarp kartoffelskræller,
der kan nemlig godt dukke mørke pletter op under skrællen som trækker smagen lidt ned, men man kan godt lave mad med dem.
Kokoskød og kokosmælk overhældes med kogende vand til det er knapt dækket (ca 1-1 1/2 dl pr nød) og blendes fint.
Massen stilles i køleskab og trækker ca. en time.
Hvis det står for længe er det svært at presse mælken ordentligt fra.
Pres kokosmassen gennem si (eller gennem ostelinned)
og sørg for at melet bliver så tørt som muligt.
Mel og mælk kan gemmes på køl nogle dage eller fryses ned efter behov.
Pånær altså når mælken har sat sig og "kokosfløden" kan tages på teske til den mindste, så har han en fest! og hurtigt væk.