Nikolaj Kirks fantastiske fiskelasagne...
500 g | spinat |
1/2 l | vand eller mælk |
400 g | laks uden skind og ben |
|
50 g | smør |
50 g | hvedemel eller diabetikervenligt: kikærtemel |
2 1/2 dl | sødmælk |
1 | fed hakkede hvidløg |
1 bdt | frisk basilikum, hakket |
| lidt revet muskatnød |
200 g | flødeost |
| lidt olivenolie, salt og peber |
200 g | lasagneplader eller knust bønnepasta |
| evt. lidt trøffelolie eller trøffelpasta løfter retten helt enormt |
Fremgangsmåde:
Frisk spinat renses og koges 2 min. med vandet og en smule salt. Gem vandet, vrid og hak spinaten.
Frossen spinat tøs op til stue temperatur og vendes evt med en smule salt.
Kog den tørre pasta/pladerne knapt møre i vand med salt og olivenolie.
Rist ved medium varme melet i smørret indtil det begynder at tage farve (frisk kikærtemel skal især have lov til at dampe af før kogning).
Tilsæt mælk og kog forsigtigt op indtil der ikke er klumper, tilsæt spinatvand og gentag opkoget.
Smag til med hvidløg, basilikum, muskatnød salt og peber. Rør herefter flødeosten gradvist i saucen.
Skær laksen i 1-1 1/2 cm. skiver eller tern.
Smør et ovnfast fad med olie og fordel lagene således:
|: pasta
spinat
sauce
laks:|
slut af med: pasta og sauce
Bages ved 200 °C i ca. 30 min eller til lasangen er gylden og bobler...