lakselasagne med spinat

Nikolaj Kirks fantastiske fiskelasagne...

Ingredienser:
500 gspinat
1/2 lvand eller mælk
400 glaks uden skind og ben
sauce:
50 gsmør
50 ghvedemel eller diabetikervenligt: kikærtemel
2 1/2 dlsødmælk
1fed hakkede hvidløg
1 bdtfrisk basilikum, hakket
lidt revet muskatnød
200 gflødeost
lidt olivenolie, salt og peber
200 glasagneplader eller knust bønnepasta
evt. lidt trøffelolie eller trøffelpasta løfter retten helt enormt
Fremgangsmåde:
Frisk spinat renses og koges 2 min. med vandet og en smule salt. Gem vandet, vrid og hak spinaten.
Frossen spinat tøs op til stue temperatur og vendes evt med en smule salt.

Kog den tørre pasta/pladerne knapt møre i vand med salt og olivenolie.

Rist ved medium varme melet i smørret indtil det begynder at tage farve (frisk kikærtemel skal især have lov til at dampe af før kogning).
Tilsæt mælk og kog forsigtigt op indtil der ikke er klumper, tilsæt spinatvand og gentag opkoget.
Smag til med hvidløg, basilikum, muskatnød salt og peber. Rør herefter flødeosten gradvist i saucen.

Skær laksen i 1-1 1/2 cm. skiver eller tern.

Smør et ovnfast fad med olie og fordel lagene således:
|: pasta
spinat
sauce
laks:|
slut af med: pasta og sauce

Bages ved 200 ‎°C i ca. 30 min eller til lasangen er gylden og bobler...