let cheesecake

Diabetesvenlig "sukkerlet" og "smørlet" cheesecake med frugt i gelé og müsli bund (der er skåret 100g smør af i forhold til gængse opskrifter på cheesecake). Kan laves med al slags frugt også melon! (den holder sig sprød i agar'en).

Ingredienser:
bund:
10 g(1 tsk) honning
125 ghavregryn
25 ggrofthakkede nødder
50 gsmør
30 gmørk stevia Chokolade
2 tskperfekt strø
ostecreme:
4 bladehusblas
2 tskperfekt strø
1æg delt i hvide og blomme (eller 1 hver af pasteuriseret æggeblomme og æggehvide)
1 tskvaniliesukker
200 gneutral flødeost
200 gcremefraiche 38%
gelé lag:
2 dlfrugt i små bidder
3 dlcitrussaft og vand ca. halv-halv (det nemme valg er citron, men prøv endeligt lime, appelsin, grape eller hva du nu har
2-4 tskperfekt strø efter behov (max 4 tsk)
3 g(1 tsk) agar agar
Fremgangsmåde:
Bund:
En rund springform fores med bagepapir.
Hak nødderne og chokolade groft (hver for sig).
Smør smeltes med honning og strø på en varm pande.
Vend havregryn godt heri, ristes sammen med nødderne.
Når havregrynet begynder at tage farve tages panden af varmen og chokoladen vendes med rundt indtil den begynder at smelte.
Pres "muslien" sammen i formen og stil den på køl, når den er kold kan ostecremen forberedes.
(Hvis kagen skal være klar efter 1-2 timer bruger jeg "fryser" metoden, bunden stilles i fryseren mens ostemassen røres sammen).


Ostecreme:
Husblas stilles i blød, æggehviden piskes stiv med vaniljesukker.
Ost, creme fraiche, strø, æggeblomme og fløde piskes sammen.
Husblassen smeltes med 1-2 tsk vand og piskes i ostemassen.
Æggehviden vendes rundt heri og ostemassen glattes ud over bunden.
Formen stilles atter på køl. Når den er kold kan gelen forberedes.
(ca. 1/2 time i fryseren gør den tilstrækkeligt kold til at lunken gele kan hældes over uden at ostemassen smelter).


Gelelag:
Frugten skæres fint og stilles til afdrypning.
Den kolde saft blandes med vand, agar, citrus-saft, strø og bringes forsigtigt i kog.
Pisk jævnligt ( så agar'en ikke klumper). Lagen koger ca. 2 min.
Lad lagen køle til håndtemperatur og bland med frugtstykkerne (brug evt. kold frugt til at køle med)
Rør i den af og til mens den køler.
Når Gelén er håndvarm (eller før hvis ostemassen har en frossen overflade) hældes den over kagen og den stilles atter på køl.
efter 10-15 min i fryseren er gelen stivnet og kagen er spiseklar.
Hvis man ikke har så travlt kan den også fint holde sig i køleskabet til næste dag.
Om opskriften og ingredienserne:
Afprøvede frugtkombier:
dåsemandariner+citronsaft+vand.
Isis kirsebærsovs, citron og vand.
Friske kirsebær+citron+vand.
"Friske" letstuvede jordbær+vand.
Gallliamelon+lime+vand.
Friske dadler, blåbær, appelsin, lime og vand