low-carb forårsruller

Low-carb, diabetikervenlige forårsrulle. Denne opskrift er baseret på double dragon soybean curd knots som fås i de fleste vietnamesiske/aiasiske butikker. soybean curd knots er det samme som soyabønne-pasta plader. Rækker til 12 mellemstore forårsruller:

Ingredienser:
12soybean curd knots blødes ud i ca 2 timer
4shiitake svampe (lægges i blød sammen med soyapladerne)
Fyld:
1 dlsolsikkespirer eller andre grove friske spirer
1/4-1 tskfish sauce
1/4 tskhjemmelavet fivespice
1/2 tskløgpulver for at mindske væde i farsen
chili efter smag
2æg str s, gem en smule hvide til pensling og lukning af rullerne
olie til stegning
Marinade:
1/2 dlrisvinseddike
ca 3 dlrevet kinaradise
1 tsksalt
3 spskmirrin (eller 2 spsk sukker), bare roligt det meste presses ud med marinaden senere
soyasauce til dip
Fremgangsmåde:
Hvis der bruges tørrede plader skal disse overhældes med kogende vand og stå i mindst 2 timer inden brug.
rødderne skal sylte ca 1/2-1 time inden brug.


Fremgangsmåde:
Bland eddike, salt og "sukker" til marinade, riv rødder og bland godt rundt i marinade. Lad stå mindst 30 min. Marinaden vil trække en masse vædske af rødderne inden farsen røres sammen.

Lirk soyaknuderne op, og overhæld med nyt kogende vand. evt. huller i pladerne gør ikke så meget.

Brug den samme pande(/wok) til de følgende trin (for at holde på smagen).
Rist kyllingekødet tørt (max 1/2 spsk fedtstof). Hen mod slutningen vendes fivespice og chili i. Stil til side.
Shiitakesvampene vrides godt og hakkes/skæres fint.
Rist svampene ca. 3 min. ved høj varme. Aller sidst vendes fishsaucen rundt. Hæld svampene over til kyllingekødet.

Vrid de revne radisser så hårdt som muligt og steg på panden indtil bitterheden passer til dine smagløg (der vil også forsvinde en del bitterhed under stegningen af rullerne).
Bland alle de varme ingredienser grundigt og lad dem køle mens du skærer/åbner soyapladerne og lader dem dryppe af.

Skyl de grove spirer og skær dem i ca 1-2 cm lange stykker. Vend spirer og æg i farsen (husk at gemme 2 spsk æggehvide til pensling).

Fold forårsrullerne efter smag, luk de åbne sider med æggehvide (man kan vente med at gøre det til alle er foldet, og så bare folde hjørnerne ud og pensle) pensl evt med resten af hviden (det gør rullen en smule sprødere).


I ovn: Tænd ovnen på 200 ‎°C og lad rullerne bage på olieret bagepapir 5-10 min.

På pande: Varm en pande op på højeste blus (ca 180 ‎°C) med ca 2 cm olie.
Steg rullerne ca 1-2 min på hver side.
De bliver supersprøde, men holder ikke til at ligge særligt længe og de suger heldigvis ikke olie som almindelige forårsruller.