Palæo pizza med butternut eller blomkål og så tager det ikke længere end en almindelig pizzabagning
|
500 g | butternut squash |
150 g | usaltede cashewnødder |
50 g | hørfrø |
3 large | æg |
1-2 tsk | salt |
| olivenolie |
|
500 g | blomkål |
150 g | mandler |
50 g | hørfrø |
3 large | æg |
| olivenolie |
|
400 g | (1 dåse) flåede tomater med smag (basilikum/hvidløg) |
140 g | (1 stor dåse) tomatpuré |
1/2 tsk | røget paprika. |
1 | kaffefilter |
|
| f.eks kyllingepølser eller en rest kyllinge kød |
| rigeligt ost ikke for våd, pas på med frisk mozzarella! |
50 g | champinon i tynde skiver |
Fremgangsmåde:
Stil de flåede tomater til afdrypning i et kaffefilter så saucen ikke bliver for våd.
Bunden er ret følsom overfor våde ingredienser, Undgå f.ex. billig bacon og mozzarella der har ligget i lage.
Bund først. Grøntsagerne renses og skæres i blendervenlige stykker,
Koges kort op så den er lige akkurat mør (5-8 min). Hæld vandet fra og lad den køle af mens resten af bunden forberedes.
Alternativt rystes grøntsagerne i en kogepose med saltet og "koges mør" i microovnen, posen rystes hver 3-5 min intil grøntsagerne er al dente.
Frø og nødder blendes til mel (evt. sammen med æggene) og blendes til slut sammen med grøntsag og salt til en våd dej.
Dejen fordeles på bagepapir til to "bunde" på ca 1 centimeters tykkelse og forbages ved 200 °C i 15 min.
Hvis bundene bages samtidigt så husk at bytte om på pladerne ca. halvvejs gennem bagningen.
Tag bundende ud og lad dem dampe af,
Smør et stykke bagepapir med en smule olivenolie og en smule salt drysset over, Vip en bund over på bagepapiret og fordel sauce, kød, ost og tilslut svampe henover
og lad den bage ved 200 °C i 15-20 min. eller indtil osten er tilpas.