palæoinspirerede müsli-kager

Som alternativ til rugbrødsmadden eller frugtstangen har jeg lavet en "sød" gumlebolle.

Ingredienser:
200 ghavregryn
20 ghvedemel
1 tskbagepulver
1/2 tskfint salt
200 grevet æble
50 gkokosmel
1 1/2 tskflydende stevia
2L æg
70 golie
30 gkokosolie
40 gpeanutbutter
110 g kærner: f.eks
20 gsesamfrø
50 ggræskarkærner
15 ggrofthakkede hasselnødder
25 ggrofthakkede (ikke smuttede) mandler
ca. 42 g tørret frugt:
16 gtørrede abrikoser
14 gtørrede blåbær
12 gtørrede tranebær
Fremgangsmåde:
Kagerne bliver bliver pressset ned i en småkageform som rummer 35-40g.
Så her er til en pladefuld, 20 stk ialt.

Hvis der bruges peanutbutter smeltes den sammen med resten af fedtstoffet ca 45 sek i microovn, og afkøler mens resten af ingredienserne forberedes.
Revet æble blandes med kokosmel og stevia. Lad det trække. Det kan nemlig være svært at få den søde steviasmag "ud" i kagerne.
Bagepulver sigtes i melet og blandes godt med salt, gryn og kærner.
Tørret frugt hakkes (tern på størrelse med 1/4 rosin) og nulres sammen med det tørre.
bland det våde og det tørre godt (æg, æble og korn) og tilsæt tilsidst olien.
tænd ovnen på 175‎°C (varmluft) og fordel den klistrede masse i 20 sammentrykkede klumper.
bages 12-15 minutter og er holdbare 4-5 dage.

1 kage med de angivne ingredienser indeholder ca. 10 kulhydrater og giver den 5-årige energi til et par timers løben rundt :-)