Som alternativ til rugbrødsmadden eller frugtstangen har jeg lavet en "sød" gumlebolle.
| 200 g | havregryn |
| 20 g | hvedemel |
| 1 tsk | bagepulver |
| 1/2 tsk | fint salt |
| 200 g | revet æble |
| 50 g | kokosmel |
| 1 1/2 tsk | flydende stevia |
| 2 | L æg |
| 70 g | olie |
| 30 g | kokosolie |
| 40 g | peanutbutter |
|
| 20 g | sesamfrø |
| 50 g | græskarkærner |
| 15 g | grofthakkede hasselnødder |
| 25 g | grofthakkede (ikke smuttede) mandler |
|
| 16 g | tørrede abrikoser |
| 14 g | tørrede blåbær |
| 12 g | tørrede tranebær |
Fremgangsmåde:
Kagerne bliver bliver pressset ned i en småkageform som rummer 35-40g.
Så her er til en pladefuld, 20 stk ialt.
Hvis der bruges peanutbutter smeltes den sammen med resten af fedtstoffet ca 45 sek i microovn, og afkøler mens resten af ingredienserne forberedes.
Revet æble blandes med kokosmel og stevia. Lad det trække. Det kan nemlig være svært at få den søde steviasmag "ud" i kagerne.
Bagepulver sigtes i melet og blandes godt med salt, gryn og kærner.
Tørret frugt hakkes (tern på størrelse med 1/4 rosin) og nulres sammen med det tørre.
bland det våde og det tørre godt (æg, æble og korn) og tilsæt tilsidst olien.
tænd ovnen på 175°C (varmluft) og fordel den klistrede masse i 20 sammentrykkede klumper.
bages 12-15 minutter og er holdbare 4-5 dage.
1 kage med de angivne ingredienser indeholder ca. 10 kulhydrater og giver den 5-årige energi til et par timers løben rundt :-)