papayasalat og teriyaki-kylling

Som Tam: smager godt med teriyaki-kylling og soyapasta, til 1 person. (Ingredienserne til papaya salaten kan fås i et thai supermarked).

Ingredienser:
salat:
1stor håndfuld papaya skåret i julienne (nb. hvis den smager bittert er den umoden. Men dressingen kan godt overkomme en smule umodenhed)
1stor håndfuld slangebønner (eller evt. grønne bønner), i 3 cm stykker let dampede.
1stor tomat skåret i bidder
(yep forholdet er 1-1-1)
1spsk grofthakkede tørrede rejer
dressing:
frisk chili efter smag
1-1/2 spskgrov peanutbutter (uden sukker!) eller tilsvarende mængde saltede peanuts
1 fedhvidløg
spsk limesaft, evt. revet limeskal
1 spskfishsauce
1 spsk palmesukker (kan erstattes af sukrin efter smag)
tilbehør:
50 gsoyabønnepasta
150 gkyllingebryst eller overlår, salt og peber
2 spskteriakisauce
teriyaki 1: 2 spsk hver af: mirrin, sake og soyasauce + 1/2 tsk hver af: ingefær og palmesukker, koges ind til 1/3
teriyaki 2: 4 spsk sake, 2 spsk soyasauce + 1/2 tsk hver af: ingefær og sødemiddel, koges ind til 1/3
Fremgangsmåde:
Lad evt. teriaki-saucen småboble over et blus mens salaten forberedes.

Ingredienserne til dressingen røres sammen og smages til med sukrin/sukker.

Salaten mixes og trækker med dressingen mens kylling og pasta forberedes.

Kyllingestykkerne prikkes med en nål (for at smagen bedre trænger ind).
Krydres med salt og peber og steges til de er akkurat gennemstegte.
Teriakisaucen hældes over og der steges videre ind indtil saucen er tyknet og hænger ved kyllingen.