Som Tam: smager godt med teriyaki-kylling og soyapasta, til 1 person. (Ingredienserne til papaya salaten kan fås i et thai supermarked).
| salat: | |
| 1 | stor håndfuld papaya skåret i julienne (nb. hvis den smager bittert er den umoden. Men dressingen kan godt overkomme en smule umodenhed) |
| 1 | stor håndfuld slangebønner (eller evt. grønne bønner), i 3 cm stykker let dampede. |
| 1 | stor tomat skåret i bidder |
| (yep forholdet er 1-1-1) | |
| 1 | spsk grofthakkede tørrede rejer |
| dressing: | |
| frisk chili efter smag | |
| 1-1/2 spsk | grov peanutbutter (uden sukker!) eller tilsvarende mængde saltede peanuts |
| 1 fed | hvidløg |
| spsk limesaft, evt. revet limeskal | |
| 1 spsk | fishsauce |
| 1 spsk | palmesukker (kan erstattes af sukrin efter smag) |
| tilbehør: | |
| 50 g | soyabønnepasta |
| 150 g | kyllingebryst eller overlår, salt og peber |
| 2 spsk | teriakisauce |
| teriyaki 1: 2 spsk hver af: mirrin, sake og soyasauce + 1/2 tsk hver af: ingefær og palmesukker, koges ind til 1/3 | |
| teriyaki 2: 4 spsk sake, 2 spsk soyasauce + 1/2 tsk hver af: ingefær og sødemiddel, koges ind til 1/3 | |