pulled pork

-Karstens signaturret. Tager sin tid og smager fantastisk. Hvis man har en dag hjemme ved grillen og nok med forfriskninger kan det blive en helt hyggelig ret at tilberede.

Ingredienser:
1.5-2kg nakkekam. Billige nakkekamme er pumpede hvilket passer fint til denne opskrift
Rub:
1 spsksalt
5 spskbrun farin
2 spskpaprika
1 tskpeber
2 spskløgpulver
1 spskhvidløgspulver
1 spsksellerisalt
1 tskcayennepeber
Marinade:
2 dlæbleeddike
1 1/2 spskketchup
4 spskbrun farin
1 tsksellerisalt
1 tsktabasco
1/4 tskchili
1/4 tskpeber
2 tskhvidløgspulver>
Fremgangsmåde:
Rubben rystes/røres sammen, der er ca 2 dl.
Nakkekammen pakkes ind i rubben, placeres i en plasticpose og marineres i køleskabet i 12-24 timer.
Evt. overskydende rub holder sig fint i køleskab og kan suppleres op efter smag til næste gang der skal gris på grillen.

Da den yngste normalt står op kl 6 morgen passer det fint for os med at starte kuglegrillen på dette tidspunkt.
Der skal grilles på indirekte varme. Brug kvalitets briketter (dårlige briketter og lang stegetid = underlig smag).
Briketterne lægges i en pølse rundt i kanten af grillen (5 stk tyk).
Stegen lægges midt på. Der skal være plads til at stegen kan dryppe fedt uden at ramme briketterne. Varmen skal ligge på 60-70‎°C.

Tjeck ca. hver 1 1/2 time om kullene brænder og om stegen bør vendes og ved 6-tiden plejer kødet at være fint og yderligere stegning er bare bonus.


Inden servering rives kødet i småstykker og blandes med den stege"bark" som har dannet sig omkring kødet.
Kødet søbes godt til i marinade og serveres i burgere med coleslaw til.