Jeg fik den ældste til at lave rabarberkompot mens den yngste og jeg piskede med elpisker.
|
1-2 dl | græsk yogurt |
2-2 1/2 dl | fløde |
2 | æggehvider |
| sukker efter smag. |
|
1/2 | vaniljestang |
1/4-1/2 kg | rabarber |
| rigeligt sukker |
1/2 dl | vand |
Fremgangsmåde:
Rabarber skæres i 1/2*1 cm tern og koges til kompot med en smule vand+vanilje korn+vanilje stang+rigeligt sukker.
Fløden piskes og vendes sammen med yogurt, æggehviderne piskes med ca 1 spsk sukker og vendes i yogurt/fløde massen.
når massen er en anelse sødere end man kunne ønske sig er den perfekt og stilles i fryseren.
Ismassen stilles i fryseren indtil kompotten er kølet af og tålmodigheden ikke rækker længere.
kompot og ismasse vendes gradvist sammen mens man smager på sagerne,
Omrøres jævnligt og er softice agtig efter ca 5 timer i vores fryser.