brug dine store træede squash på en lækker måde.
Ligesom almindelig mousakka gør den sig endu bedre opvarmet dagen efter, eller efter nedfrysning.
| 1 1/2-2 | store squash |
|
| 2 spsk | olivenolie |
| 3 fed | hvidløg |
| 300 g | kalkun småkød |
| 1 dåse | hakkede tomater (hvis der laves en større portion så erstat noget af de flåede med konc, tomatpure) |
| 1/4 tsk | stødt kanel |
| 1/8 tsk stødt | allehånde |
| 1/4 tsk | muskatnød |
| 2 | laurbærblade |
|
| 4 spsk | smør |
| 4 spsk | kikærtemel/hvedemel |
| 4 dl | mælk |
| 100-150 g | revet parmesan |
| 100-150 g | revet fast ost efter smag |
| 1/2 tsk | muskatnød |
| 1 | æg |
| 1/4 tsk | peber |
Fremgangsmåde:
Kødet brunes, resten af ingredienserne til kødsovs hældes over og simrer så længe som man nu gider. 1/2 dag er f.eks. fint.
Squash skives i 1/2 cm skiver (på langs fordi jeg er doven), saltes og trækker 1/2-1 times tid.
imens laves en opbagt bechamelsauce på mælk, mel og krydderier.
Slut af med at smelte osten i saucen tag den af varmen og rør ægget i.
Skyl saltet af squashen og stykkerne klemmes tørre og flade i et viskestykke.
Steges brune i en smule olie og lægges sammen med kødsovs og bechamel som følger:
|:squash (1 til 2 skiver tykke lag)
så kødsovs
så bechamel:|
Slut af med squash og bechamel.
Squashakaen bages ved ca. 200°C i 40 min.