squashakka med kalkun

brug dine store træede squash på en lækker måde. Ligesom almindelig mousakka gør den sig endu bedre opvarmet dagen efter, eller efter nedfrysning.

Ingredienser:
1 1/2-2store squash
Kødsovs:
2 spskolivenolie
3 fedhvidløg
300 gkalkun småkød
1 dåsehakkede tomater (hvis der laves en større portion så erstat noget af de flåede med konc, tomatpure)
1/4 tskstødt kanel
1/8 tsk stødtallehånde
1/4 tskmuskatnød
2laurbærblade
Bechamelsauce:
4 spsksmør
4 spskkikærtemel/hvedemel
4 dlmælk
100-150 grevet parmesan
100-150 grevet fast ost efter smag
1/2 tskmuskatnød
1æg
1/4 tskpeber
Fremgangsmåde:
Kødet brunes, resten af ingredienserne til kødsovs hældes over og simrer så længe som man nu gider. 1/2 dag er f.eks. fint.


Squash skives i 1/2 cm skiver (på langs fordi jeg er doven), saltes og trækker 1/2-1 times tid.
imens laves en opbagt bechamelsauce på mælk, mel og krydderier.
Slut af med at smelte osten i saucen tag den af varmen og rør ægget i.


Skyl saltet af squashen og stykkerne klemmes tørre og flade i et viskestykke.
Steges brune i en smule olie og lægges sammen med kødsovs og bechamel som følger:

|:squash (1 til 2 skiver tykke lag)
så kødsovs
så bechamel:|
Slut af med squash og bechamel.


Squashakaen bages ved ca. 200‎°C i 40 min.