Hmm, kom til at tø en pakke uspecificeret kalkun op... og stod så som den stolte ejer af 3 kalkun halse og et halvtomt køleskab.
1-1 1/2 kg | kalkunhals/kalkunskrog |
3/4 l | vand |
1 | hønseboullionterning |
2 | flækkede citrongræs stilke |
1-2 cm | skrællet ingefær |
1 spsk | honning |
2 | løg i kvarte |
1/2 tsk | persillefrø |
1/2 tsk | nigella frø |
1/2 dl | soya (en sød variant er at foretrække) |
|
2-3 spsk | jævning maizena, eller kikærtemel. |
2 1/2 dl | fløde eller mælk |
|
| assende mængde rugkærner (eller ris) |
Fremgangsmåde:
Kalkunen lægges oven på de øvrige ingredienser i et fad (eller stegeso), vand hældes over og hele molevitten smides ind i ovnen dækket af sølvpapir ved knap 200°C 3-4 timer (vend dem af og til).
Nej der er intet peber, persille- og nigellafrø giver varmen i munden.
Kalkun lægges til afdrypning og fonden sis fra.
lav f. eks. en grøn salat med esdragon til.
Pil kødet fra benene.
Opløs snasket i bunden af fadet i ca 2 dl kogende vand og tilsæt din fond.
Suppen kan blive ret koncentereret. Start med ca 3 dl fond juster med mælk/fløde til den passer til dine smagsløg,
Bringes i kog og jævnes.
Varm ca.300 gram kød igennem i stuvningen.
og server med korn og salat.
Efter aftensmaden: Resterne fra bradepanden + knoglerne + suppen + tomat + persille blev dækket af vand og koges ind et par timer.
nu er der så ca. 3/4 l fond til den ældstes hjemmelavede "yumyum" (brugsens æggenudler kogt i hjemmelavet suppe :-)
og det resterende kød gemmes til sandwiches.