stuvet kalkunshals

Hmm, kom til at tø en pakke uspecificeret kalkun op... og stod så som den stolte ejer af 3 kalkun halse og et halvtomt køleskab.

Ingredienser:
1-1 1/2 kgkalkunhals/kalkunskrog
3/4 lvand
1hønseboullionterning
2flækkede citrongræs stilke
1-2 cmskrællet ingefær
1 spskhonning
2løg i kvarte
1/2 tskpersillefrø
1/2 tsknigella frø
1/2 dlsoya (en sød variant er at foretrække)
sovs:
2-3 spskjævning maizena, eller kikærtemel.
2 1/2 dlfløde eller mælk
tilbehør:
assende mængde rugkærner (eller ris)
Fremgangsmåde:
Kalkunen lægges oven på de øvrige ingredienser i et fad (eller stegeso), vand hældes over og hele molevitten smides ind i ovnen dækket af sølvpapir ved knap 200‎°C 3-4 timer (vend dem af og til).
Nej der er intet peber, persille- og nigellafrø giver varmen i munden.


Kalkun lægges til afdrypning og fonden sis fra.
lav f. eks. en grøn salat med esdragon til.
Pil kødet fra benene.


Opløs snasket i bunden af fadet i ca 2 dl kogende vand og tilsæt din fond.
Suppen kan blive ret koncentereret. Start med ca 3 dl fond juster med mælk/fløde til den passer til dine smagsløg,
Bringes i kog og jævnes.
Varm ca.300 gram kød igennem i stuvningen.
og server med korn og salat.


Efter aftensmaden: Resterne fra bradepanden + knoglerne + suppen + tomat + persille blev dækket af vand og koges ind et par timer.
nu er der så ca. 3/4 l fond til den ældstes hjemmelavede "yumyum" (brugsens æggenudler kogt i hjemmelavet suppe :-)
og det resterende kød gemmes til sandwiches.