Perfekt til pitafyld sammen med kød eller en ret i sig selv
500 g | auberginer i 2*2 cm tern, |
2 spsk | sesamolie |
2 fed | finthakket hvidløg |
2 1/2 cm | fintrevet frisk ingefær |
3-4 | finthakket forårsløg |
2 spsk | mørk soyasauce |
2 spsk | risvin (sake, sherry, mirrin, mjød, dit valg) |
3 tsk | æbleeddikke |
evt. 1 spsk | sukker (gerne palmesukker) |
1 dl | vand |
1 | lime, saft efter smag |
| persille efter smag |
Fremgangsmåde:
Drys auberginerne jævnt med salt og lad dem trække 1/2 time i en si.
Skylles og duppes tørre.
Bland eddikke, vin, soya og sukker sammen og smag til med lime
wok-steg løg, hvidløg og ingefær i olien til løgene blive bløde,
Tilsæt auberginer og wok under omrøring i 5-7 min til auberginerne er møre,
sæt fuldt blus på til væden er næsten kogt ind.
server evt. pyntet med persille.