szechuan-auberginer

Perfekt til pitafyld sammen med kød eller en ret i sig selv

Ingredienser:
500 gauberginer i 2*2 cm tern,
2 spsksesamolie
2 fedfinthakket hvidløg
2 1/2 cmfintrevet frisk ingefær
3-4finthakket forårsløg
2 spskmørk soyasauce
2 spskrisvin (sake, sherry, mirrin, mjød, dit valg)
3 tskæbleeddikke
evt. 1 spsksukker (gerne palmesukker)
1 dlvand
1lime, saft efter smag
persille efter smag
Fremgangsmåde:
Drys auberginerne jævnt med salt og lad dem trække 1/2 time i en si.
Skylles og duppes tørre.

Bland eddikke, vin, soya og sukker sammen og smag til med lime
wok-steg løg, hvidløg og ingefær i olien til løgene blive bløde,
Tilsæt auberginer og wok under omrøring i 5-7 min til auberginerne er møre,
sæt fuldt blus på til væden er næsten kogt ind.
server evt. pyntet med persille.