Spicy Shrimp Soup: Selfølgelig er ikke alle ingredienserne strengt nødvendige, men det smager bare så meget bedre når de er der.
2 l | hønsekødssuppe ikke for salt! + ekstra boullion til at koge nudlerne i |
2 | stilke citrongræs |
1 | galangarod i skiver, (kan erstattes med 2*1*3 cm ingefærrod) |
3 | kaffir-lime blade |
1 spsk | tamarind pasta |
1 tsk | fish sauce |
700 g | tigerrejer helst med skal |
1 | rød chili |
1/2 | lille løg i tynde skiver |
2 spsk | ristet chilipasta |
ca 100 g | hvide, stilkede svampe |
1 | rød chili |
50-100 g | små tomater i smalle både |
1 | lime |
1 | bundt koriander med rod |
1 | rød chili |
2 spsk | palmeolie efter behov |
1/2 bundt | fint skåret forårsløg |
1 | majskolbe, hvor majsene skæres fra kolben = det søde indslag |
tilbehør: | |
ramen efter behov | |
shiritake nudler efter behov erd et diabetes-venlige valg, husk at de skal tibringe en del tid i suppen for at tage smag. |