tom yam kung

Spicy Shrimp Soup: Selfølgelig er ikke alle ingredienserne strengt nødvendige, men det smager bare så meget bedre når de er der.

Ingredienser:
2 lhønsekødssuppe ikke for salt! + ekstra boullion til at koge nudlerne i
2stilke citrongræs
1galangarod i skiver, (kan erstattes med 2*1*3 cm ingefærrod)
3kaffir-lime blade
1 spsktamarind pasta
1 tskfish sauce
700 gtigerrejer helst med skal
1rød chili
1/2lille løg i tynde skiver
2 spskristet chilipasta
ca 100 ghvide, stilkede svampe
1rød chili
50-100 gsmå tomater i smalle både
1lime
1bundt koriander med rod
1rød chili
2 spskpalmeolie efter behov
1/2 bundtfint skåret forårsløg
1majskolbe, hvor majsene skæres fra kolben = det søde indslag
tilbehør:
ramen efter behov
shiritake nudler efter behov erd et diabetes-venlige valg, husk at de skal tibringe en del tid i suppen for at tage smag.
Fremgangsmåde:
Med en smule koncentration tager retten kun 40 min!, men jeg er også ret ferm til at pille rejer (specielt når de er renset for tarm mv.)

Afskal rejerne, og rist skallerne tørre over høj varme sammen med palmeolien.
Kog suppe, rejeskaller, tamarind, citrongræs, fishsauce, korianderrødder og galanga.
Lad det koge mens resten af ingredienserne renses og skæres ud.

Si suppen og tilføj eventuelle shiritake nudler og tørret chili pasta og bring i kog.
Tilføj rejer, svampe, majs og løgstrimler og bring i kog igen.

Kog nudlerne i hønseboullion og lad dem dryppe af.

Server toppet med frisk koriander, hakket chili, forårsløg og ramen nudler.