verdens bedste citronfromage

Verdens bedste (og diabetikervenlige!) citronfromage. Opskrift to 6-8 personer gjort med en enkelt røremaskine, adskillige skåle og ca 4 timer i køleskab.

Ingredienser:
25 gsukrin (+en ekstra tsk til kandisering)
2-4 gflydende sød (2 g først og resten drypvis efter flødeskummet er i)
25 gsukker eller bare 75 g sukker. Men det smager faktisk ikke nær så godt.
Både bitterstoffer og lakridsnoterne i sukrinen gør det så meget bedre
4-8økologiske citroner delt i skræl og saft. Pres og riv indtil der er 75 g saft og gem en ekstra citron til at smage til med
3 1/2 bladhusblas
6 dlfløde 5 til fromagen og 1 til pynt
150 gæggeblomme
75 gæggehvide
1vaniliestang kornene. Husk at bruge stangen til vaniljerom
Fremgangsmåde: tips:
Det vigtigste med citronfromage er at huske at citroner ikke bare er sure, sukker ikke bare er sødt og at husblassen ikke må være over 50 ‎°C!

At sukrin og citron klær hinanden ret godt. For ikke at ende ud i et eller andet sødemiddel-ydrk blander jeg altid flere forskellige typer (og en smule sukker) for at få en afrundet smag.

Pres, riv og vej alt af inden der piskes så det er klart til blanding..



0) Riv og pres citroner og lad den revne citronskræl trække i citronsaften.
læg husblassen i koldt vand (kan udelades).
Vej sukker og sukrin af og skrab vaniljekorn ned i sukkerblandingen, vej flydende sød af.

1) Pisk den kolde fløde til en meget let flødeskum og stil den i køleskabet (husk at tage 1/6 fra til pynt).
Pisk hviderne lette og skummende.

2) Pisk sukkerblanding med æggeblommer til æggesnaps, slut af med at piske de første 2 g sød i.

3) Sigt og vrid citronskrællen fri for citronsaft, bland ca 1 tsk skræl og 1 tsk sukrin og lad det lufttørre til desserten serveres.
Dette er til drys over fromagen og giver en fantastisk kølende, sprød og smeltende fornemmelse.
Pisk resten af skrællerne med i æggesnapsen.

4) Vrid husblassen fri for vand og bland den i citronsaften (eller knus den direkte i).
Varmes forsigtigt op til 50 g. Enten i gryde eller:
|: 10 sek i mikroen, rør og mål med kødtermometer :|

5) Find flødeskummen frem. Hæld citronsaften ned til æggesnapsen mens der piskes kraftigt.
Tilsæt 1/2 af den lepiskede fløde og pisk igen.

6) Vend resten af fløden og æggehviderne i med en dejskraber.

7) Smag til!!! der er stadig tid til at vende citronsaft,sød eller pyntefløden i.

8) Put den i serveringsskål(e) og stil på køl til servering.
Inden servering strøs den kandiserede citronskræl over.
Om opskriften og ingredienserne:
tips:
Det vigtigste med citronfromage er at huske at citroner ikke bare er sure, sukker ikke bare er sødt og at husblassen ikke må være over 50 ‎°C! og at sukrin og citron klær hinanden ret godt.
For ikke at ende ud i et eller andet sødemiddel-ydrk blander jeg altid flere forskellige typer (og en smule sukker) for at få en afrundet smag.
Pres, riv og vej alt af inden der piskes så det er klart til blanding..