weekendgris

Weekend gris i peanutsauce. Opskriften er ikke svær, men tager en dags tid eller to, derfor "weekend gris".

Ingredienser:
500-600 gnakkekam (eller anden sej gris) i store tern
1kogepose
marinade/sauce:
2 dlkokosmælk
1 dlpeanutbutter
1/2 dlsoyasauce
3 spsklimesaft
3 spskbrun farin eller palmesukker
2 tskkorianderfrø
evt. salt, mirrin og ekstra lime
Fremgangsmåde:
Mix marinaden (peanutbutter bør måske varmes før det kan røres ud) og smag til med lime, mirrin og salt.
Mariner kødstykkerne i en lukket pose i køleskabet et sted mellem 4-24 timer.
Kødet simrer i posen i en gryde vand ved ca 80 grader 2-4 timer.
Inden servering tages kødet op af marinaden med det væde der hænger ved og grilles i ovnen til der kommer lidt skorpe.
den resterende marinade koges igennem og serveres til ris og Pils råkost