Weekend gris i peanutsauce.
Opskriften er ikke svær, men tager en dags tid eller to, derfor "weekend gris".
|
500-600 g | nakkekam (eller anden sej gris) i store tern |
1 | kogepose |
|
2 dl | kokosmælk |
1 dl | peanutbutter |
1/2 dl | soyasauce |
3 spsk | limesaft |
3 spsk | brun farin eller palmesukker |
2 tsk | korianderfrø |
| evt. salt, mirrin og ekstra lime |
Fremgangsmåde:
Mix marinaden (peanutbutter bør måske varmes før det kan røres ud) og smag til med lime, mirrin og salt.
Mariner kødstykkerne i en lukket pose i køleskabet et sted mellem 4-24 timer.
Kødet simrer i posen i en gryde vand ved ca 80 grader 2-4 timer.
Inden servering tages kødet op af marinaden med det væde der hænger ved og grilles i ovnen til der kommer lidt skorpe.
den resterende marinade koges igennem og serveres til ris og Pils råkost